GPS trackers

Waarom installeert Swapfiets gps-trackers in de e-Bikes? 

Op dit moment rusten wij onze e-Bikes uit met GPS trackers, daarom is het mogelijk dat jouw e-Bike een GPS tracker bevat. 
Op deze manier kunnen we in uitzonderlijke situaties de locatie-data van de fiets ophalen. Wanneer een fiets vermist of gestolen is, maar ook als een member een schuld heeft staan. Door middel van GPS kunnen we ook members die meer dan 1000 km per maand fietsen een heavy use-abonnement aanbieden.

Hoe werkt de locatie tracking? 

De tracker verzamelt data over het aantal gereden kilometers en de locatie van de fiets. We kunnen een e-Bike alleen tracken wanneer een van de volgende situaties, uitgelicht in onze Algemene Voorwaarden, zich voordoet: een fiets wordt als vermist opgegeven, een gebruiker heeft een schuld of een gebruiker heeft een standaard abonnement waar dat een heavy-use abonnement zou moeten zijn. 

Weet Swapfiets met GPS trackers altijd zien waar ik ben?

Nee. We vinden het belangrijk om te benadrukken dat we de data alleen gebruiken in uitzonderlijke omstandigheden: wanneer een fiets verloren/gestolen is of wanneer er sprake is van een openstaande schuld. De GPS tracker wordt geactiveerd vanaf het moment dat deze als vermist is opgegeven. Geen historische data van het moment voor vermissing worden zichtbaar voor Swapfiets.

Is de gps-tracker op de fiets wel in lijn met de GDPR-regels?

Ja. Ale gps-gegevens worden opgeslagen volgens de GDPR-regels. 

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?