GPS trackers

Kan Swapfiets de locatie van mijn fiets tracken?

Nee, we kunnen niet je locatie of locatie historie zien. We traceren de fiets alleen in uitzonderlijke omstandigheden: wanneer deze verloren/gestolen is of wanneer er sprake is van een openstaande schuld. 

Mijn fiets is gestolen (met sleutel). Krijg ik mijn geld terug als jullie de fiets vinden?

Nee, zoals je misschien begrijpt, maken wij in het geval van diefstal logistieke en operationele kosten. Deze worden gedekt door het eigen risico.

Slechts een beperkt aantal van onze fietsen is voorzien van een tracker en/of wordt daadwerkelijk teruggevonden. Om het eerlijk te houden voor onze members, hebben we besloten om geen onderscheid te maken in kosten voor fietsen met en zonder tracker. Daarom bieden we momenteel geen terugbetaling aan voor een teruggevonden fiets.

We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn. Daarom vragen we je om deze voorwaarden (artikel 11.3 en appendix III F/G) te overwegen voor het starten van je abonnement. Zet je fiets altijd op dubbel slot en verwijder de batterij om onnodige kosten te voorkomen.

Kan Swapfiets zien hoeveel kilometer ik heb gereden?

We kunnen tracking data gebruiken om members die meer dan 1000 km per maand rijden te upgraden naar een heavy user abonnement.

Is de tracker op de fiets wel in lijn met de GDPR regels?

Ja, alle data wordt bewaard volgens de GDPR regels. Er is geen historische data zichtbaar voor Swapfiets.Voor meer informatie, check onze privacy policy.

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?