Onderzoek onverwachte kosten

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom er extra kosten op je factuur staan. Hieronder vindt je de meest voorkomende oorzaken met suggesties waarom dit gebeurt.

Mijn eerste betaling is hoger dan verwacht

De eerste betaling wordt geïnd de maand na het ophalen van de fiets. Deze is meestal hoger dan de normale maandelijkse kosten. Het bestaat uit 2 delen:
- De betaling voor de dagen van de maand waarin je je hebt ingeschreven.
- De vooruitbetaling voor de komende maand

Als je een abonnement hebt dat je maandelijks kunt opzeggen, betaal je bovendien eenmalig €29,90. 

Elke maand vindt de automatische incasso plaats in de eerste week van de maand. Elke maand vindt er een vooruitbetaling plaats voor de lopende maand. Bijvoorbeeld, op 1 juni zal er een vooruitbetaling zijn voor de maand juni.

Ik heb mijn fiets ingeleverd, maar ik ontvang nog steeds afschrijvingen.

Heb je je fiets al ingeleverd, maar krijg je nog steeds kosten in rekening gebracht? Dit komt vaak door de laatste betaling.

Swapfiets heeft een opzegtermijn van een maand, wanneer je je abonnement opzegt, betaal je nog een maand, tot het einde van je contract. Dit is ook het geval als je de fiets voor de einddatum inlevert. Het kan dus voorkomen dat je nog een factuur van ons ontvangt, ook al is je fiets al ingeleverd.

Bijvoorbeeld, je hebt je account op 14 augustus opgezegd, dan is het abonnement actief tot 14 september. Dit betekent dat de laatste betaling voor 14 dagen van september is.

Waarom wordt € 0,01 / € 1 in rekening gebracht?

Verificatie is vereist wanneer je met een krediet- of debetkaart een nieuw abonnement afsluit of je betaalwijze wijzigt. Om je betaalmethode te verifiëren brengen we een klein bedrag tussen € 0,01 / € 1 in rekening, afhankelijk van waar je je bevindt. Aangezien deze kosten bestaan uit bankkosten, is dit niet terugvorderbaar. 

Andere redenen voor hogere kosten

Er zijn een paar redenen waarom je mogelijk een afschrijving ziet die hoger is dan verwacht.

Bankkosten: Het kan zijn dat creditcardmaatschappijen een toeslag in rekening brengen voor internationale transacties. Sommige landen kunnen de valuta wijzigen, ook al worden de kosten in lokale valuta gerekend

Planwijzigingen: Als jij of iemand in je huishouden onlangs je abonnement heeft gewijzigd, denk aan opzeggen, veranderen van fiets- of abonnementstype, dan zal je factuur de wijzigingen weergeven. 

Toeslagen

Bij schade en slijtage aan de fiets anders dan bij normaal gebruik kunnen er extra kosten aan verbonden zijn. Dit is ook het geval bij vermissing van de fiets, sleutel of accu. Deze extra kosten worden samen met het maandbedrag afgeschreven, en staan ook vermeld op de factuur. Bekijk een overzicht van de mogelijke kosten hier.

Als je een toeslag hebt ontvangen, wordt die de komende maand in rekening gebracht.

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?