Het ontvangen van de fiets

Tijdens de aanmelding kunt je ervoor kiezen om de fiets in de winkel op te halen of om hem op een gewenst adres te laten bezorgen. Als je besluit de fiets in de winkel op te halen, kun je meteen je afspraak plannen tijdens het aanmelden.

Als je de Swapfiets wilt laten bezorgen kan dat ook, maar dat kan iets langer duren. In de meeste gevallen kunt je binnen een paar dagen op je Swapfiets rijden! 

Hieronder vindt je meer informatie over je eerste afspraak. 

Wat is een First Delivery?

Dit is het magische moment waarop je je Swapfiets voor het eerst ontmoet. Tijdens de eerste levering ontvangt je je fiets en passen we hem speciaal voor jou aan. Bovendien controleren we je persoonlijke gegevens en geven we een korte uitleg over het gebruik van je Swapfiets.

Wat heb ik nodig voor de First Delivery?

Om je registratie te voltooien en je Swapfiets te ontvangen, hebben we de volgende informatie nodig: 

  • Identificatie (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart)
  • Je creditcard of bankpas.
  • Bewijs van woonadres
  • Als je een studentenabonnement hebt aangevraagd, willen we ook graag je studentenpas zien.

Goed om te weten: als iemand anders voor je abonnement betaalt, dient die ook bij de First Delivery aanwezig zijn. 

Hoe lang duurt de First Delivery?

Zowel in de winkel als op locatie duurt de afspraak voor de levering van je eigen Swapfiets maximaal 15 minuten. Wij zorgen ervoor dat het zadel en het stuur op de juiste hoogte en positie staan en controleren je gegevens. 

Ik heb een bestelling geplaatst. Wanneer ontvang ik mijn fiets?

Wij doen ons best om je fiets zo snel mogelijk te leveren. Over het algemeen kunnen wij je fiets binnen 1-2 dagen leveren. Levertijden kunnen per stad verschillen. 

Ik ben aangemeld, maar er is nog geen contact opgenomen.

Wanneer wij je bestelling hebben ontvangen, en je hebt besloten om de fiets te laten bezorgen, ontvang je een e-mail om ons mee te delen:

  • Datum en tijden dat je beschikbaar bent
  • Het leveringsadres
  • Je geboortedatum ter bevestiging

Heb je geen bevestiging van ons ontvangen? Neem dan contact op met ons support team, dan zullen we je zo snel mogelijk helpen!

Kan iemand anders mijn fiets ophalen of in mijn plaats aanwezig zijn tijdens de levering?

Wij willen onze gloednieuwe klant de allereerste afspraak persoonlijk ontmoeten. Dat betekent dat iemand anders er niet bij kan zijn.

Wanneer wij de Swapfiets afleveren, teken je voor onze algemene voorwaarden en voor de machtiging tot automatische incasso. Als iemand anders voor je Swapfiets betaalt, dienen jullie beiden bij de afspraak aanwezig te zijn. 

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?