Soorten abonnementen

Als je op zoek bent naar informatie over onze abonnementen, kijk dan eens op onze website. Zoek naar het servicegebied bij jou in de buurt en je vindt de abonnementen en prijzen die we aanbieden. In de meeste steden waar Swapfiets actief is, hebben we twee opties voor je abonnement en abonnementsperiode:

Een maandelijks abonnement. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van één maand. Als je voor deze optie kiest, brengen we bij inschrijving eenmalig kosten in rekening. Deze kosten kunnen afhankelijk zijn van de regio, en worden gespecificeerd tijdens de aanmelding. Samen met de eerste maandelijkse betaling worden deze in rekening gebracht.

Een 6 maanden abonnement. Wanneer je zeker weet dat je Swapfiets voor een langere periode gaat gebruiken. Wanneer je voor deze abonnementsvorm kiest, brengen we geen eenmalige kosten in rekening. Na 6 is je abonnement maandelijks opzegbaar.

Nog andere vragen over het abonnement? Hieronder vindt je de meest voorkomende vragen.

Hoe werkt een abonnement voor heavy users?

In het geval dat je meer dan 1000 km per maand rijdt of de fiets wilt gebruiken voor commerciële activiteiten, zoals het bezorgen van maaltijden, goederen, boodschappen enz. Je kunt altijd overstappen naar of van een heavy user abonnement.

Werkt je niet meer en/of rijd je minder? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat je weer wordt overgezet naar een regulier abonnement. 

Kan ik een mand krijgen voor mijn fiets?

Inderdaad! Swapfiets biedt ook abonnementen voor het mandje aan als aanvulling op de reguliere abonnementen. Het mandje is beschikbaar voor alle Swapfiets-modellen en kan voor €2,00 extra per maand aan je huidige abonnement worden toegevoegd.

Wanneer je de fiets voor de eerste keer ontvangt kun je onze collega's vragen de mand voor je te bevestigen! Indien je de fiets al hebt kun je een afspraak maken voor de fiets in de dichtstbijzijnde Swapfiets-winkel. 

Het mandje kan niet als los abonnement worden aangeschaft en is altijd in combinatie met een Swapfiets abonnement. Bij diefstal van het mandje brengen wij €12,50 in rekening.

Kan ik fietsen huren voor mijn bedrijf?

Als je op zoek bent naar fietsen voor je bedrijf, kun je via onze b2b-website een van onze 3 pakketten aanvragen.

Op de pagina vindt je meer informatie over onze prijzen en voorwaarden. Mochten er vragen zijn, dan mag je natuurlijk altijd een mail sturen naar business@swapfiets.be.

Ik wil mijn fiets maar een week gebruiken en hem dan terugbrengen. Is dat mogelijk? 

De minimale duur van een abonnement is een maand, vanwege de opzegtermijn. Mocht je hem voor een korte periode willen gebruiken, zorg er dan voor dat je een abonnement kiest dat je maandelijks kunt opzeggen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je de fiets niet meer nodig hebt, kun je het abonnement via onze App opzeggen. 

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?