Mijn fiets is verdwenen. Wat nu?

Kunt je je fiets niet vinden? Dit is wat er gebeurd kan zijn en wat u kunt doen om het op te lossen.

De fiets is verplaatst.

Veel fietsen die als vermist worden opgegeven, worden uiteindelijk binnen een straal van 300 meter teruggevonden. Wij raden je aan goed rond te kijken in je buurt voordat je je fiets als vermist opgeeft.

De fiets is meegenomen door de gemeente.

Het kan zijn dat je fiets naar het fietsdepot is gebracht. De gemeente kan fietsen die verkeerd gestald staan of langere tijd ongebruikt staan verwijderen. Neem contact op met je lokale fietsdepot met je framenummer om te controleren of je fiets daar staat. Je kunt het framenummer vinden via onze app of op account.swapfiets.com.

Als je de fiets niet zelf kunt ophalen, kunnen we je een andere fiets bezorgen! Wij rekenen €40 voor deze service, inclusief het ophalen in het depot, de levering en een nieuw kettingslot.

De fiets is gestolen.

Als je fiets niet is verplaatst of opgehaald door de gemeente, is hij waarschijnlijk gestolen. Plan een afspraak in onze app om zo snel mogelijk een vervangende fiets te krijgen. Tijdens deze afspraak vullen we ook samen een politierapport in.

Voor gestolen fietsen brengen wij een eigen risico in rekening. Het exacte bedrag verschilt per situatie. Bijvoorbeeld als de fiets dubbel op slot stond, of als de accu nog in bezit is. Een volledig overzicht van de kosten vindt je in onze Algemene Voorwaarden. De toeslag wordt toegevoegd aan de eerstvolgende maandelijkse factuur.

De fiets is vermist en ik wil mijn abonnement beëindigen.

In case you decide you don't need the product anymore, we still ask you to make an appointment.

  • Als de fiets bij de gemeente staat, kun je de sleutel bij ons in de winkel inleveren. Wij zorgen ervoor dat je abonnement wordt beëindigd.
  • Als je fiets is gestolen, moeten we een politierapport invullen voordat we je abonnement kunnen beëindigen.

Houd in beide gevallen rekening met de opzegtermijn van 1 maand.

Als je de Swapfiets app nog niet hebt, download hem dan nu!

b2da8a24dd.png  36acbe3084.png

 

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?