Wat is Swapfiets & Swapping?

Swapfiets is samengesteld uit het Engelse woord "swap" en het Nederlandse woord voor fiets, "fiets". Het concept is bijzonder eenvoudig. Voor een vast bedrag per maand krijg je een luxe Swapfiets met dubbel slot en de iconische blauwe voorband.

Als er iets met je Swapfiets gebeurt, kun je contact met ons opnemen en repareren wij je Swapfiets gratis, waar en wanneer je maar wilt binnen 48 uur. Als we het niet binnen 10 minuten kunnen repareren, zorgen we voor een andere werkende Swapfiets. Zo bent je altijd verzekerd dat je binnen de kortste keren weer op weg bent.

Meer vragen over ons? Vind hieronder de meest voorkomende vragen met antwoorden. 

Wat is het verschil tussen een Swapfiets-fiets en een zogenoemde leasefiets?

In vergelijking met ingewikkelde en dure leasecontracten brengt Swapfiets nooit rente of slijtage kosten in rekening. Bovendien is ons abonnement maandelijks opzegbaar en zijn onze prijzen altijd transparant.

Wat betekent een Swap?

Als je Swapfiets kapot is, komen we hem omruilen voor een andere, werkende. Kleine reparaties kunnen op locatie worden uitgevoerd. Voor je het weet ben je weer onderweg.

Een Swap kan ook betekenen:

  • Wisselen naar een ander fiets-type
  • Een andere fiets krijgen nadat je fiets weg is
  • Een nieuwe sleutel krijgen

Wat kost een Swap?

Een swap is inbegrepen in onze service en brengt geen extra kosten met zich mee. Dit geldt zowel voor een afspraak in de winkel als op uw locatie. Sommige schade aan de fiets (zoals vandalisme) valt echter niet onder de service en kan extra in rekening worden gebracht. Bekijk hier onze mogelijke extra kosten.

Wat is het verschil tussen een normaal en heavy use abonnement?

Een regulier abonnement is alleen bedoeld voor niet-commercieel gebruik. Bovendien mogen leden met een regulier abonnement maximaal 1.000 km per maand rijden. 

Een heavy use abonnement daarentegen mag gebruikt worden voor niet-commercieel en commercieel gebruik. Leden hebben geen maximum aantal kilometers voor hun abonnement. 

Wat is het verschil tussen Swapfietsen en deelfietsen?

Bij Swapfiets is de Swapfiets helemaal van jou. Je krijgt je eigen sleutel en je hoeft hem niet te delen met anderen.

Kan ik de fiets kopen in plaats van een abonnement te nemen?

Nee, het spijt ons! Op onze unieke Swapfietsen kan alleen worden geabonneerd.

Werd je vraag beantwoord?

Wat jammer. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?